Ett annat gamalt recept

Jämtlandskakor

200 g mjukt smör

1½ kkp socker

1 msk sirap

2½ kkp mjöl

1 msk vaniljsocker

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

 

Blanda samman och rulla till bollar. Grädda i 100 grader i ca 15 minuter.

De ska inte bli bruna, endast lite guldgula.

Här ska man använda riktigt smör, annars får man inte den rätta smaken.

Tyvärr igen bild, men jag lovar att de är goda!

 

Lycka till!

 

 


Småkakor

Småkakor är bland det godaste jag vet.

Det finns så många olika och faktiskt väldigt enkla recept.

Här kommer ett som jag inte bakat på länge, men i dag blev det dags för en bakdag då regnet aldrig verkar ta slut.

 

Kanelkakor

200 g margarin

200 g socker

½ msk sirap

1 ägg

2 tsk kanel

3 malda bittermandlar/3-4 droppar bittermandelarom

1 tsk bikarbonat

350 g mjöl

Rör smör och socker. Tillsätt ägg, kanel och bittermandel. Blanda bikarbonat och mjöl, blanda ned i smörblandningen. Forma degen till 2 rullar ca 5 cm i diameter. Rulla in i smörpapper och låt stå kallt över natten. Skär sedan i tunna skivor och lägg på plåtpapper. Garnera med en mandelstimma. Grädda i 175 grader i 10-12 minuter.


RSS 2.0