Blåbärsdricka

10 liter blåbär
6 liter vatten, kokas, men skall svalna
3 påsar citronsyra
4½ kg socker
Blanda blåbär, vatten och citronsyra i en stor balja.
Låt stå 3 dygn, sila.
Rör i sockret tills det löst sig.
Detta är en kanongod saft/dricka som är full med vitaminer.
Eftersom det blir rätt mycket brukar jag frysa in i plastflaskor och ta fram eftersom.
Det är perfekt att skicka med barnen på vårens utflykt, fast blanda den då med varmt vatten så det blir en varm dryck.

Rabarberdricka

Detta är en riktigt god och läskande dryck när det är varmt ute!
Fyll på med mycket is och servera i stora härliga glas.
3 liter rabarber, skär i bitar
2 st citroner, skär i skivor
40 g vinsyra
2 liter vatten
1. Blanda rabarber, citron och vinsyra i en bunke/hink.
2. Koka upp vatten, slå det över rabarber, citroner och vinsyra.
3. Täck bunken (eller hink om du inte har nog stor bunke) och ställ svalt ett dygn.
4. Sila och rör i socker, 1½-2 kg, rör tills sockret löst sig. Den mindre mängden till måltidsdryck (vilket jag tycker är godast).
Saften har ej god hållbarhet, men kan dock frysas!
3
liter rabarber, skär i bitar
2 st citroner, skär i skivor
40 g vinsyra
2 liter vatten
1. Koka upp vatten, slå det över rabarber, citroner och vinsyra.
2. Täck bunken (eller hink om du inte har nog stor bunke) och ställ svalt ett dygn.
3. Sila och rör i socker, 1½-2 kg, rör tills sockret löst sig. Den mindre mängden till måltidsdryck (vilket jag tycker är godast).
Saften har ej god hållbarhet, men kan dock frysas!

RSS 2.0