Bananpaj

Bananpaj är perfekt att sno ihop när bananerna börjar bli lite övermogna.
Snabbt och enkelt.

Skiva ner 3 bananer i en smord form.

Blanda ihop till en smuldeg:
1,5 dl havregryn
1,5 dl mjöl
1 dl socker
125 g margarin
en dutt sirap

"Strö" smuldegen över bananerna och grädda i 200° i ca 30 minuter.

Servera med lämpligt tillbehör, vaniljvisp, vaniljglass eller vaniljglass med chokladkross i.
Gott gotti gott gott!





Kladdkakecupcake med hallongrädde och vit chokladfrosting



Supergoda blev dom och receptet kommer här:

Kladdkakemuffins

12-16 st normalstora muffins

2 ägg
2½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 g smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, och låt det kallna lite grann. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst ("fluffigt", as hell!). Blanda alla torra ingredienser i en skål, blanda gärna med gaffel så att allt blandas ordentligt. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten. Vispa snabbt tills det blir en jämn smet, men vispa inte för länge (annars försvinner det "fluffiga" från smeten, och muffinsen blir inte så bra). Tillsätt det smälta smöret och vispa snabbt. Klicka/häll ut smeten i formarna, fyll till precis hälften eller lite mer än hälften.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

Tips!
När man gör kladdkakemuffins är det inte ovanligt att det blir en liten "grop" i varje muffins, men misströsta inte! Detta är ett jättebra tillfälle att fylla gropen med gottigheter, t ex grädde eller hallongrädde!

Kladdkakemuffins-"gropen" är som gjord för att fyllas. Muffinsen är nästan godast när de är nedkylda (gärna i kylskåpet, då blir de sega och extra goda!) och ät dem gärna en dag efter att du har gjort dem. Går också utmärkt att frysa, och även att micra dem för att äta dem varma om man hellre vill det.

Fyll dem med hallongrädde.

Vispgrädde blandat med hallonsylt/mosade hallon.

White Chocolate Frosting
10 normalstora cupcakes

150 g smör
75 g vitchoklad (av god kvalité, t ex Fazer)
150 g naturell färskost
4 dl florsocker

Gör så här:
Smält chokladen över ett vattenbad eller i micron. När allt har smält, ställ undan det och låt det svalna. Ställ smöret i rumstemperatur. Låt det bli lite mjukt. Kör smöret i en hushållsassistent (eller med elvisp) tills det blir mjukt och "krämigt" i konsistensen. Tillsätt den smälta chokladen, färskosten och florsockret. Se till att allt blandas ordentligt. Fyll en sprits med chokladfrostingen och spritsa sedan dina Cupcakes härliga, och fina!

White Chocolate Frosting är mycket lätt att slänga ihop, så ge det en chans nästa gång du gör Cupcakes.


Tips!
Tycker du att frostingen är alldeles för mjuk i konsistensen? Ställ in den i kylskåpet en liten stund.. Då blir den lite hårdare och lättare att arbeta med. Tycker du istället att den är för hård i konsistensen? Ställ den då i rumstemperatur en stund.

Lite höstpyssel att avnjuta i mörkret!


RSS 2.0