Stuprännor mm

I helgen har "mina" byggare sätt upp stuprör, hängrännor, takplåt och ett litet tak ovanför dörren. Det blev riktigt fint och taket ovanför dörren passade perfekt. Det händer lite saker eftersom. Inne pågår målningsjobbet och det går sakta framåt. I morgon ska jag köpa färgen som ska vara på toaletten, den ska brytas av lite från det vita, men jag är osäker på tonen, tänkte först grå, men sen tänkte jag att varför inte en svag ton av någon färg. Ja det löser sig i morgon.

Andra delmålet

Idag blev stora rummet klart. Nu är tak och väggar grundade och målade 2 varv. Det blir fint, bara hoppas att det inte torkar och spricker sönder för mycket nu här framöver.
Nu börjar samma arbete med lilla rummet och toaletten, men det borde gå fortare då det är mindre ytor, men kanske lite mer piller......ja det visar sig när jag börjar. Efter det är klart så skall golvet laseras. Lite bilder från utsidan en solig dag.

Första delmålet

Nu är första varvet svart målat runt om hela stugan, skönt! Några fönster ska grundoljas och målas röda, men nu börjar det verkliga jobbet......att måla alla väggar och tak vita. 3 varv ska på, ett grund-/kviststoppvarv och 2 varv halvblank vit färg. I dag började jag grunda taket och det var riktigt jobbigt då färgen var torr och torkade väldigt fort. Min axel satte punkt för dagens arbete, men till slut vart jag klar för idag. Några innebilder från insidan och behöver jag säga att stugan är byggd i furu?!?!

4:e målningsdagen

I dag såg vädret lovande ut på prognosen, men tyvärr. Regn och blåst bjöds det på. Mellan regnskurarna hann jag i alla fall måla en del och tanken är att fortsätta i morgon. Lite bilder från dagens arbete.
 

Nu händer det saker

10:e juni och det är ca 12 grader, halvmulet och nästan storm.....inte riktigt, men det blåser rejält vilket innebär att det känns kallt. Full mundering med långkalsonger, flera lager tröjor och mössa på och sen drog vi igång. Slutade tidigare i dag och jag och dottern åkte ut och började måla det svarta.
I och med att det blåste så kallt så ville inte färgen samarbeta riktigt, den blev seg och trögmålad och till råga på allt så blåste det omkring skräp och fastnade på väggarna. Min förhoppning är att det går att försiktigt borsta bort, håller tummarna för det. 
Jag måste säga att det blir riktigt fint, precis som jag tänkte! 
2 väggar hann vi klart och det tog 5,5 timme, det lär nog kännas i axlarna i morgon. 
Nu hoppas jag att vädret blir lite bättre, att det blir varmare och slutar blåsa så vi kan fortsätta målningen. 
 

Målning

Av dagens planerad målning blev det inget pga detta eviga regnande.
Däremot tog vi tillfället i akt i går eftermiddag. Det blev plantering av 2 äppelträd och vi började grunda runt fönster och "takfotskivor" ja ni vet de där som stuprännorna sitter fast på och de som går på sidan upp mot taknocken........ Inte lätt att veta namnet på alla delar av en stuga.
Däremot så har de 2 fönstrena på gaveln kommit på plats och de håller på att spika innertak. Snart får ni se bilder från insidan. Bjuder på några bilder av det fina vädret och min hjälpande hand, min äldsta dotter. Hon är lika taggad som jag och det är väl tur, roligare att jobba när man är 2. 
Trevlig nationaldag till er!
 

Färg

I dag blev det inköp av färg till utsidan.
Väggarna blir järnsvart oljelasyr och foder, fönster, dörr och takskivor (eller vad det nu heter) blir husmansröda.
Efter 1 timme på färgbutiken var det bestämt, men jag hade förstås en vision innan vi kom dit. Efter lite diskussioner och råd så vart det bestämt.
Så nu är det bara invänta bättre väder så kan vi börja, spännande!

Stugan

Stugan är på plats och invändigt arbete återstår med att sätta in fönster, isolera och lägga in golv och tak. Tur att jag har hjälp med det, eller det ingår i resningen av stugan faktiskt. Så ikväll var jag ut och tittade och de höll på att färdigställa golvet samt att de sågat upp väggen för det inre rummet och för toalettdelen. Spännande att se hur det fortskrider. 
I morgon är projektet att välja färg till in- och utsidan. Det blir kul, jag har en vision förstås och vi får se hur det stämmer med verkligheten.

Äppelträd mm

Passade på att köpa äppelträd när Buketten sålde dem för halva priset. Det blev ett Transparent blanche och ett Sävstaholm. Spännande, nu är det på gång.
Skrev kontrakt och betalade stugan i fredags.
Kyl/frys är inhandlat, även det på rea och köket är beställt från IKEA med leverans omkring 17/6.
I veckan ska jag försöka få ett svar av målaren som ska måla insidan på stugan och så ska jag köpa färg till utsidan och till golvet invändigt. Förhoppningsvis kan vi börja måla nästa helg.