Köksdelen

Nu är köket klart, det enda som saknas är en "vattenkran", men den kommer och eftersom vatten inte är indraget än så är det ju ingen brådska med det. Avloppet är fixat så jag kan bära in vatten och diska om jag vill, men vi kör med plastbestick och plasttallrikar än så länge. Elektrikern var förbi idag och vi har bestämt var uttagen ska sitta och jag har fått ström till spisen också, provisorisk indraget, men dock och det känns skönt. Nu kan man fixa mat och fika utan att behöva bära med sig allt varje gång man far ut. På utsidan har vi gjort i ordning 6 pallkragar och fyllt med jord och gödsel och förberett för att flytta de växter jag har vid lägenheten där jag bor.

Delmål 3

Nu är utsidan på stugan färdigmålad och det känns väldigt skönt! Nästa år ska förstås ett till varv svart på, men det blir då det. I övrigt har vi börjat lite smått på tomten. Det blir en yta med pallkragar och mellan dem ska det blir grus. Det som först kommer att planteras där är rabarber och jordgubbsplantor. I övrigt blir det en provisorisk plantering för lite andra växter som jag nu har vid lägenheten där jag bor, bl a en klängros och en måbärbuske samt lite kryddor.

Montering

Äntligen har monteringen av köket börjat och jag tycker nog att det blir väldigt bra, men det är ju en del jobb kvar innan det är klart. I övrigt målar jag fönster just nu, många varv blir det och eftersom det är 2 olika färger tar det dubbelt så lång tid förstås, men jag det slutet närma sig vad gäller fönstermålningen.

Köksinredning

I 2 dagar har vi nu kämpat med köksinredningen och i går gick det så himlans bra, men i dag kom bakslaget. Vi hade helt enkelt läst fel på ritningen och inte tänkt på att vissa lådor sitter nertill resp mitt i eller upptill på skåpet! Så det var bara att gå igenom alla lådor vi skruvade ihop igår, men tack och lov var det bara några vi gjort fel på och bara en lådfront som gick sönder! Den går nog tack och lov att använda ändå hoppas vi. Det återstår att se i morgon när vi fortsätter monterandet. Även kyl/frys är på plats och spisen. Nu fattas det eldragningar och själva köksmonteringen och det rår jag inte över själv utan det är bara hoppas "mina byggare" fixar det så snart som möjligt. .

Insidan

Här kommer lite bilder från insidan, det har ju mest varit bilder från utsidan, men nu börjar insidan ta form. Tak och väggar är målade i vitt och i toaletten, det lilla rummet till vänster, blev väggarna ljusgrå eftersom inredningen kommer att bli i antikvitt och jag tänkte att grått blir bättre till det än det helvita. Loftet får vänta till senare i sommar. I morgon tänker jag börja med laseringen av golvet, det ska blir riktigt spännande faktiskt, om det blir som jag tänkt.

RSS 2.0