Mitt i semestern

Då har halva semestern gått, varmt och skönt har det varit och mitt vanliga soleksem har förstås som vanligt stört mig. Tur det finns kortison på tub!
Nu har det i allafall varit några mulna dagar och det mår eksemet bra av och ja, det är faktiskt rätt skönt ändå, för det är inte kallt utan fuktigt och varmt!

I övrigt har jag avverkat 6 böcker av Nora Roberts, riktig semesterläsning, spännande och romantisk!
Solens diamanter, Pärlor från månen och Havets safirer. Nyckeln till ljuset, Nyckeln till sanningen och Nyckeln till mod. 2 olika trilogier väl värda att läsa.

I dag har jag bakat något nytt eftersom mammsen kommer och då vill man ju ha något att bjuda på.

Chokladrulltårta med jordgubbar

3 ägg
1 1/4 dl strösocker
150 g mörk choklad, finriven
1 1/4 dl mald mandel
1 1/4 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 210°

Klä en rulltårtsform/plåt med plåtpapper.
Vispa ägg och socker med elvisp 5 minuter eller tills blandningen är tjock och krämig.
Vänd ner riven choklad, mandel och mjöl med en metallsked.
Bred ut smeten i formen. Grädda ca 12 minuter eller tills kakan är fast i mitten.
Själp upp på papper där du strött ut rikligt med florsocker.
Avlägsna papper och låt svalna i 2 min.
Lägg över en bakduk så att kakan inte blir hård.

Fyllning:
150 g mörk choklad
1 msk rapsolja

Smält blockchokladen och rör i oljan till en slät smet.
Bred ut på kakan.

Garnering:
4 dl grädde
250 g färska jordgubbar, delas fjärdedelar
Vit choklad

Vispa 4 dl grädde och bred på ½ på kakan och strö över jordgubbsbitar
Rulla ihop kakan från kortsidan.

Spritsa resten av grädden i virvlar och dekorera med jordgubbsbitar och riven/flagad vit choklad.
Pudra ev över kakaopulver.
Ät kakan samma dag, smakar bäst då!



Lycka till!

RSS 2.0